EĞİTİM SÜRECİMİZ

Eğitim sürecimiz nasıldır?

Stantlarımızda yaptırdığınız ön kayıtlar sonrası yamaç paraşütü ile ilgili 10-12 saat kadar teorik eğitim/dersler yapılır. Bu teorik dersleri kapsayan sınavı geçip üye olmaya hak kazanan arkadaşlarla hemen ilk hafta sonu (hava koşulları uygunsa) yer çalışmaları yapılır.

Yer Çalışmaları

Yer çalışmaları öğrencinin pilot gözetiminde kanada alışması, kalkış için gerekli beceriyi kazanması amacıyla yerde kanatla koşarak yapılan çalışmadır. Eğitmenin yer çalışmasını bitirdiğine kanaat getirdiği öğrenci, uçuş için hazırdır. Yer çalışmaları günün-hava koşullarının verimine göre 1-3 hafta sonu sürebilir.

Yer çalışmasından sonra eğimde (dik olmayan alçak bir eğimde) bir kaç kez uçuş hissiyatını az da olsa yaşatacak koşular yapılır. Bu çalışma esnasında öğrencinin ayağı bir kaç metre yerden kesilebilir.

İlk Uçuşlar

Eğim çalışmasını da bitiren öğrenci ilk uçuş için tepeye çıkar. Uçuşlar her zaman tek kişiliktir. İlk uçuş 30-50 metre yükseklikten yapılır. Kalkışta bir eğitmen telsizle öğrencinin kalkışı ve uçuşunu yönlendirir. Öğrencinin ineceği alanda ise bir eğitmen yine telsizle öğrenciyi iniş için yönlendirir. Öğrenci ilk ve diğer uçuşlarını telsizden gelen komutlar doğrultusunda yapar. Uçuş sayısı arttıkça kalkış yapılan irtifa artabilir. İlk 10 uçuş 30-150 metre arasından yapılır. Öğrenci her uçuşta yeni bir görev (harnese oturma, dönüşler yapma, inişte rüzgarı karşılama, kendi uçuşunu planlama, vb.) yapar uçuşunu geliştirir.

Sürecin Devamı

Gazi havacılık üyesi herkes başlangıç eğitimi kapsamında en az 10 uçuş yapar. Ancak eğitim süreci hep devam etmektedir. Üye etkinliklere katılım gösterdikçe, üyelik görevlerini yerine getirdiği takdirde kulüp bünyesinde eğitimine ve uçuşlarına devam eder. Kendini geliştirebilen, katılımcı üyeler kulüp bünyesinde yüzlerce saat uçuş yapabilir, deneyimli yarışma pilotları olabilirler.

Eğitimleri Kimler Verir?

Eğitimlerimizi yine kulübümüz içinde yetişmiş deneyimli eğitmen pilotlarımız vermektedir.

Eğitimler - Etkinlikler nerede yapılmaktadır?

Eğitimlerin ilk aşaması sonbahar ve kış aylarında Ankara - Gölbaşının 17-20 km ilerisindeki 3-4 farklı eğitim tepesinde yapılır. İlerleyen zamanlarda Denizli - Pamukkale (350 m) , Ankara - Ayaş (320 m) gibi yerlerde orta irtifa uçuşları yapılır. Seviyesi uygun pilotlarla ilkbaharda bir kez Fethiye - Ölüdeniz’de (1700 -1900 m) ileri seviye eğitim etkinliği yapılır. Buralar dışında pilot seviyesine göre Türkiye’de bir çok yerde uçuş yapmak mümkündür. Bazısı yamaç paraşütü yarışmaları kapsamında şu bölgelerden de uçuşlar yapmaktayız: Denizli- Pamukkale - Çökelez - Nikfer, Kayseri - Alidağı, Tekirdağ - Uçmakdere, Konya - Akşehir, İzmir - Bozdağ, Antalya - Kaş, Muğla - Ölüdeniz, Erzincan, Çankırı, Tokat vs..

Etkinliklerde ulaşım ve yemek nasıl olmaktadır?

Etkinliğe ulaşım minibüs kiralayarak sağlanır. Minibüs ücreti o gün etkinliğe gelen toplam kişi sayısına bölünerek her katılımcıdan ücret toplanır. Yemek için ise yol üzerinde durulan süpermarketlerde her katılımcı kendi ihtiyacını alır ya da isteyen kişiler yiyeceklerini evden getirebilirler. Günün şartlarına göre ortak mangal (sucuk-ekmek vs.) da yapılabilir.

Etkinliklerde giyim kuşam nasıl olmalıdır?

Etkinliklerde her üye ayak bileğini koruyan, boğazlı bot giymek zorundadır. Bu olası bilek burkulmalarını önlemekle beraber yamaçtaki engebeli arazide daha rahat hareket etmemizi sağlar. Yamaçta üst giyim için teri dışarı atabilen rahat kıyafetler altımıza ise eşofman ya da rahat pantolonlar tercih edilebilir. Gün içinde sıcaklık değişimi fazla olabilir kat kat giyinmek sıcaklık değişimlerinde bize opsiyon sunar. Eğitimlerin başladığı sonbahar aylarında ise Ankara’da öğlen saatlerinde güneş etkilidir şapka ve güneş kremi getirilmelidir. Ayrıca yedek t-shirt, sweatshirt ve çorap getirmek faydalıdır.

Bir sorunuz mu var? Sormaktan Çekinmeyin